The VTI National Transport Library Catalogue

Normal view MARC view

Trafiksociala strategier för stadens nutid och framtid : Lövemark, O planeringsmetoder och utvecklingsteman grundade på ett system för kommunikation mellan individ och beslutsfattare samt ett system för klarläggande av individers risk att skadas i trafik

By: Series: Rapport / Byggforskningen ; R35:1976Publication details: Stockholm : Statens råd för byggnadsforskning, 1976Description: 127 sSubject(s): Online resources: Bibl.nr: VTI P6509Location: Abstract: De forskningsresultat, som redovisas i denna publikation, omfattar först och främst ett system för kommunikation mellan beslutsfattare och de individer, som berörs av besluten, samt ett system för klarlägganden av individers risk att skadas i trafik. Dessa system har vid olika utvecklingsstadier testats i experimentella tillämpningsstudier i samarbete med kommunala förvaltningar. Systemen är dokumenterat enkla att tillämpa och ger en dokumenterat praktiskt användbar kunskap. Dessa innovationer utnyttjas för att uppställa planeringsmetoder för åtgärder i befintlig stad avseende olycksrisk i trafik och avseende kollektiv resstandard. Innovationerna och erhållna mätresultat utnyttjas därtill för att uppställa en serie utvecklingsteman avseende nya stadsmiljöers ut formning. Dessa utvecklingsteman omfattar praktiskt taget staden i sin helhet. Slutligen illustreras hur dessa utvecklingsteman och planeringsmetoder kan utnyttjas i framtidsstudier för att urskilja direktiv för social och teknisk utveckling.
Item type: Reports, conferences, monographs
Holdings
Current library Call number Status Date due Barcode
Statens väg- och transportforskningsinstitut Available

De forskningsresultat, som redovisas i denna publikation, omfattar först och främst ett system för kommunikation mellan beslutsfattare och de individer, som berörs av besluten, samt ett system för klarlägganden av individers risk att skadas i trafik. Dessa system har vid olika utvecklingsstadier testats i experimentella tillämpningsstudier i samarbete med kommunala förvaltningar. Systemen är dokumenterat enkla att tillämpa och ger en dokumenterat praktiskt användbar kunskap. Dessa innovationer utnyttjas för att uppställa planeringsmetoder för åtgärder i befintlig stad avseende olycksrisk i trafik och avseende kollektiv resstandard. Innovationerna och erhållna mätresultat utnyttjas därtill för att uppställa en serie utvecklingsteman avseende nya stadsmiljöers ut formning. Dessa utvecklingsteman omfattar praktiskt taget staden i sin helhet. Slutligen illustreras hur dessa utvecklingsteman och planeringsmetoder kan utnyttjas i framtidsstudier för att urskilja direktiv för social och teknisk utveckling.

Powered by Koha