VTI:s nationella bibliotekskatalog

Normalvy MARC-vy

Huvudstöd Aldman, B ; Turbell, T

Av: Medverkande(n): Serie: Statens väg- och trafikinstitut. Rapport ; 1 | VTI rapportUtgivningsinformation: Stockholm : Statens Väg- och Trafikinstitut. 1971Beskrivning: 28 sÄmnen: Onlineresurser: Bibl.nr: VTI P0654:01 RefLocation: Anmärkning: 4 ex Sammanfattning: I denna rapport anges frekvensen av och principerna för skydd mot skador på huvud och hals för förare och passagerare i bilar vid påkörning bakifrån. Resultaten av en undersökning över hur några av de vanligaste skyddssystem som f n finns i Sverige och Finland svarar mot dessa principer redovisas och diskuteras. Termen huvudstöd har, i analogi med utländskt språkbruk (eng headrests, ty Kopfstützen) , använts för sådana skyddssystem. Den i allmänt språkbruk vanliga benämningen nackstöd har undvikits då den i olika sammanhang bedömts vara mindre adekvat. Den alternativa benämningen nackskydd, som föreslagits i pressen, betecknar enligt svensk standard den del av klädseln på motoristhjälmar som täcker nacken och har därför bedömts som mindre lämplig för den typ av skyddssystem som här avses.
Exemplartyp: Rapport, konferenser, monografier

I denna rapport anges frekvensen av och principerna för skydd mot skador på huvud och hals för förare och passagerare i bilar vid påkörning bakifrån. Resultaten av en undersökning över hur några av de vanligaste skyddssystem som f n finns i Sverige och Finland svarar mot dessa principer redovisas och diskuteras.
Termen huvudstöd har, i analogi med utländskt språkbruk (eng headrests, ty Kopfstützen) , använts för sådana skyddssystem. Den i allmänt språkbruk vanliga benämningen nackstöd har undvikits då den i olika sammanhang bedömts vara mindre adekvat. Den alternativa benämningen nackskydd, som föreslagits i pressen, betecknar enligt svensk standard den del av klädseln på motoristhjälmar som täcker nacken och har därför bedömts som mindre lämplig för den typ av skyddssystem som här avses.

4 ex

Teknik från Koha