VTI:s nationella bibliotekskatalog

Normalvy MARC-vy

Svensk sjöfartsnärings innovationssystem : igår, idag och imorgon Rehnström, Kaj ; Olsson, Lars

Av: Medverkande(n): Utgivningsinformation: Stockholm VINNOVA. Analys. VA 2003:4, 2003Beskrivning: 133 s. + bil, 3 MBISBN:
  • 9189588959
Ämnen: Onlineresurser: Bibl.nr: VTI P3554:2003-04Location: Abstrakt: Syftet med föreliggande studie är att analysera den svenska sjöfartsnäringens innovationssystem, dvs. att studera de aktörer och förhållanden som bidrar till skapandet av innovationer och förnyelse av kommersiellt värde. Med kunskap om dynamiken i innovationssystemet formuleras rekommendationer till såväl offentliga som privata aktörer om vad som kan och bör göras för att stärka innovationssystemet. Ytterst är målet att stärka sjöfartsnäringens konkurrenskraft genom att stimulera till innovationsverksamhet och innovationssystemtänkande.
Exemplartyp: Rapport, konferenser, monografier
Bestånd: VTI P3554:2003-04

Syftet med föreliggande studie är att analysera den svenska sjöfartsnäringens innovationssystem, dvs. att studera de aktörer och förhållanden som bidrar till skapandet av innovationer och förnyelse av kommersiellt värde. Med kunskap om dynamiken i innovationssystemet formuleras rekommendationer till såväl offentliga som privata aktörer om vad som kan och bör göras för att stärka innovationssystemet. Ytterst är målet att stärka sjöfartsnäringens konkurrenskraft genom att stimulera till innovationsverksamhet och innovationssystemtänkande.

Teknik från Koha