VTI:s nationella bibliotekskatalog

Normalvy MARC-vy

Trafiksäkerhet : resultat från 2002 års trafiksäkerhetsenkät i Norrbottens och Västerbottens län Eriksson, Maj ; Warnemo, Anna

Av: Medverkande(n): Utgivningsinformation: Luleå Vägverket. Region Norr, 2003Beskrivning: 22 sÄmnen: Bibl.nr: VTI 2004.0068Location: Abstrakt: Vägverket har sedan 1993 det övergripande ansvaret för trafiksäkerheten i Sverige i samarbete med bl.a. polisen och kommunerna. Att ta fram och analysera trafiksäkerhetsstatistik ingår som en del i ansvaret. En av de äldsta löpande undersökningarna på riksnivå inom detta område är den s.k. trafiksäkerhetsenkäten. Denna undersökning har genomförts av Statistiska centralbyrån sedan 1981. Inom dagens trafiksäkerhetsarbete finns även en efterfrågan på undersökningar och tillståndsmätningar som gäller på regional och lokal nivå. Därför har vi gjort kompletterande tilläggsurval i Umeå och Luleå kommun. Resultatet från undersökningen 2002 i riket, Region Norr, Umeå och Luleå kommun redovisas i denna rapport. I Region Norr ingår Västerbottens och Norrbottens län.
Exemplartyp: Rapport, konferenser, monografier
Bestånd
Aktuellt bibliotek Hyllsignatur Status Förfallodatum Streckkod
Statens väg- och transportforskningsinstitut Tillgänglig

Vägverket har sedan 1993 det övergripande ansvaret för trafiksäkerheten i Sverige i samarbete med bl.a. polisen och kommunerna. Att ta fram och analysera trafiksäkerhetsstatistik ingår som en del i ansvaret. En av de äldsta löpande undersökningarna på riksnivå inom detta område är den s.k. trafiksäkerhetsenkäten. Denna undersökning har genomförts av Statistiska centralbyrån sedan 1981. Inom dagens trafiksäkerhetsarbete finns även en efterfrågan på undersökningar och tillståndsmätningar som gäller på regional och lokal nivå. Därför har vi gjort kompletterande tilläggsurval i Umeå och Luleå kommun. Resultatet från undersökningen 2002 i riket, Region Norr, Umeå och Luleå kommun redovisas i denna rapport. I Region Norr ingår Västerbottens och Norrbottens län.

Teknik från Koha