VTI:s nationella bibliotekskatalog

Normalvy MARC-vy

Tillgänglighetsvillkor i svenska städer TVISS : GIS-metod som beaktar säkerhet, trygghet och bekvämlighet för barn, vuxna och personer med funktionsnedsättning vid förflyttningar i verkliga nät för gång, cykel, buss och bil Reneland, Mats

Av: Utgivningsinformation: Borlänge Vägverket. Publikation 2004:05, 2004Beskrivning: 116 sÄmnen: Onlineresurser: Bibl.nr: VTI P1928:2004-05Location: Abstrakt: Tviss handlar om att mäta tillgänglighet i svenska städer och att ställa tillgängligheten i relation till de krav på trafikmiljön som olika brukargrupper ställer. Trafikmiljöerna i Trelleborg, Helsingborg, Alingsås, Säffle, Umeå och Luleå har inventerats. Data med uppgifter om den fysiska miljön har samkörts med data om befolkning. Analyser av tillgänglighet till ett antal olika samhällsfunktioner, såsom skolor, idrottsanläggningar, arbetsplatskoncenbtrationer och tätortscentra, har genomförts. Analyserna har gjorts för olika gruppers särskilda behov. De färdsätt som studerats är gång, cykling, kollektivtrafik, samt bil.
Exemplartyp: Rapport, konferenser, monografier
Bestånd: VTI P1928:2004-05

Tviss handlar om att mäta tillgänglighet i svenska städer och att ställa tillgängligheten i relation till de krav på trafikmiljön som olika brukargrupper ställer. Trafikmiljöerna i Trelleborg, Helsingborg, Alingsås, Säffle, Umeå och Luleå har inventerats. Data med uppgifter om den fysiska miljön har samkörts med data om befolkning. Analyser av tillgänglighet till ett antal olika samhällsfunktioner, såsom skolor, idrottsanläggningar, arbetsplatskoncenbtrationer och tätortscentra, har genomförts. Analyserna har gjorts för olika gruppers särskilda behov. De färdsätt som studerats är gång, cykling, kollektivtrafik, samt bil.

Teknik från Koha