VTI:s nationella bibliotekskatalog

Normalvy MARC-vy

Litteraturstudie av däckdubbars effekt på vägslitage, väglag, trafiksäkerhet och miljö Wågberg, Lars-Göran ; Grudemo, Stefan ; Wiklund, Mats

Av: Medverkande(n): Serie: VTI särtryckUtgivningsinformation: Statens väg- och transportforskningsinstitut, 2004; VTI särtryck 358, Beskrivning: 25 sÄmnen: Onlineresurser: Bibl.nr: VTI P0010:358Location: Abstrakt: Detta notat är en sammanställning av en litteraturstudie av effekter av dubbdäcksanvändning. Studerade effekter omfattar slitage friktion, väglag, säkerhet och miljö. Studien har genomförts under kort tid, ungefär en månad, vilket innebär att den inte kunnat bli fullständig och heltäckande. Värdering av effekter har inte ingått i studien. Studien har alltså haft begränsad omfattning och värdering av effekter har inte kartlagts. Det medför att det inom ramen för denna studie inte finns utrymme för att genomföra en analys av olika åtgärder för att minska dubbdäcksanvändningen.
Exemplartyp: Rapport, konferenser, monografier
Bestånd: VTI P0010:358

Detta notat är en sammanställning av en litteraturstudie av effekter av dubbdäcksanvändning. Studerade effekter omfattar slitage friktion, väglag, säkerhet och miljö. Studien har genomförts under kort tid, ungefär en månad, vilket innebär att den inte kunnat bli fullständig och heltäckande. Värdering av effekter har inte ingått i studien. Studien har alltså haft begränsad omfattning och värdering av effekter har inte kartlagts. Det medför att det inom ramen för denna studie inte finns utrymme för att genomföra en analys av olika åtgärder för att minska dubbdäcksanvändningen.

Teknik från Koha