The VTI National Transport Library Catalogue

Normal view MARC view

Bältesstudie i utvalda områden : resultat av bältesstudie på 14 platser i 7 områden med olika demografisk karaktär Frejd, Lotta

By: Publication details: Stockholm NTF Stockholms län, 2003; Rapport 0305, Description: 21 sSubject(s): Online resources: Bibl.nr: VTI P2635:2003-05Location: Abstract: NTF Stockholms län har under hösten 2003 genomfört en bältesstudie i invandrartäta områden i Stockholms stad. Syftet med studien har varit att försöka få en uppfattning om huruvida de insatser som genomförts i de aktuella områdena, jämfört med tidigare liknande studier, ökat användningsgraden när det gäller skyddsutrustning i bil för barn och vuxna. I den aktuella studien har vi dessutom tillfört två nya områden med hög invandrartäthet. Den aktuella studien genomfördes under vecka 36 och 37 och omfattade totalt 6476 fordon med totalt 9070 åkande. Områden som studerats är Rinkeby, Tensta, Rågsved, Hässelby, Vällingby, Husby och Skärholmen. Rinkeby och Tensta mättes första gången 2000 och Rinkeby, Tensta, Rågsved, Hässelby och Vällingby studerades 2001. Hässelby och Vällingby är två områden med lägre invandrartäthet och fungerar som referensområden. I studien framkommer att de invandrartäta områdena överlag har en lägre bältesanvändning om man jämför med andra bältesstudier i landet och i Stockholms stad. Viktigt att notera är att fordonsunderlaget är mindre än tidigare jämförbara studier av NTF Stockholms län, trots att vi använt oss av exakt samma metod. Orsaken till detta har vi inget svar på.
Item type: Reports, conferences, monographs
Holdings: VTI P2635:2003-05

NTF Stockholms län har under hösten 2003 genomfört en bältesstudie i invandrartäta områden i Stockholms stad. Syftet med studien har varit att försöka få en uppfattning om huruvida de insatser som genomförts i de aktuella områdena, jämfört med tidigare liknande studier, ökat användningsgraden när det gäller skyddsutrustning i bil för barn och vuxna. I den aktuella studien har vi dessutom tillfört två nya områden med hög invandrartäthet. Den aktuella studien genomfördes under vecka 36 och 37 och omfattade totalt 6476 fordon med totalt 9070 åkande. Områden som studerats är Rinkeby, Tensta, Rågsved, Hässelby, Vällingby, Husby och Skärholmen. Rinkeby och Tensta mättes första gången 2000 och Rinkeby, Tensta, Rågsved, Hässelby och Vällingby studerades 2001. Hässelby och Vällingby är två områden med lägre invandrartäthet och fungerar som referensområden. I studien framkommer att de invandrartäta områdena överlag har en lägre bältesanvändning om man jämför med andra bältesstudier i landet och i Stockholms stad. Viktigt att notera är att fordonsunderlaget är mindre än tidigare jämförbara studier av NTF Stockholms län, trots att vi använt oss av exakt samma metod. Orsaken till detta har vi inget svar på.

Powered by Koha