The VTI National Transport Library Catalogue

Normal view MARC view

Skattebefrielse för biodrivmedel - leder den rätt? : med en ekonomisk utvärdering av etanol som biodrivmedel Björsell, Mats

By: Series: Rapport ; 5433Publication details: Stockholm Naturvårdsverket, 2004Description: 42 sISBN:
  • 9162054333
Subject(s): Online resources: Abstract: Biodrivmedel är i Sverige sedan 2004 fullständigt befriade från energi- och koldioxidskatt. I denna rapport sker en utvärdering av skattebefrielsen. Fokus i rapporten ligger på etanol eftersom det framför allt är låginblandning av etanol i bensin som blir resultatet av skattebefrielsen. Några centrala frågor har varit hur marknaden för etanol kan bedömas utvecklas fram till 2010 och om skattebefrielsen stimulerar svensk produktion av biodrivmedel eller om det huvudsakligen är import av drivmedel som blir resultatet. Rapporten diskuterar vidare om etanol är ett framtidsbränsle som det är rimligt att staten genom skattebefrielsen satsar så mycket pengar på relativt satsningar på andra framtidsbränslen.
Item type: Reports, conferences, monographs
No physical items for this record

Biodrivmedel är i Sverige sedan 2004 fullständigt befriade från energi- och koldioxidskatt. I denna rapport sker en utvärdering av skattebefrielsen. Fokus i rapporten ligger på etanol eftersom det framför allt är låginblandning av etanol i bensin som blir resultatet av skattebefrielsen. Några centrala frågor har varit hur marknaden för etanol kan bedömas utvecklas fram till 2010 och om skattebefrielsen stimulerar svensk produktion av biodrivmedel eller om det huvudsakligen är import av drivmedel som blir resultatet. Rapporten diskuterar vidare om etanol är ett framtidsbränsle som det är rimligt att staten genom skattebefrielsen satsar så mycket pengar på relativt satsningar på andra framtidsbränslen.

Powered by Koha